Milloin talvirenkaat käyttöön?

Suomessa talvirengaspakko on 1.12 - 28.2 välisenä aikana. Nastarenkaita saat  kuitenkin käyttää 1.11 - 31.3 aikana.  Keliolosuhteet huomioon ottaen voit laittaa talvirenkaat alle aiemmin tai myöhemmin, riippuen  jos tien pinta on luminen, jäinen tai sohjoinen. Talvirenkaiden kulutuspinnan urasyvyyden tuleee olla lain mukaan vähintään 3,0mm. 

Rengas365:ltä löydät edullisia renkaita talvikäyttöön, niin nasta-kuin kitkarenkaitakin. Suosittelemme vaihtamaan talvirenkaat urasyvyyden ollessa 5,0 mm ajoturvallisuuden takia.   

Raskaan liikenteen talvirengasvaatimukset tulevat voimaan 2.1.2017. Jatkossa kuorma-autossa, linja-autossa ja kokonaismassaltaan yli 3,5 tonnin henkilöautossa sekä sellaisessa traktorissa, jonka rakenteellinen nopeus on yli 60 kilometriä tunnissa, on joulu-helmikuun aikana käytettävä ajoneuvon vetävillä akseleilla talvirenkaita, joiden kulutuspinnan urasyvyys olisi vähintään 5,0 mm. Ajoneuvon ja perävaunun kaikilla muilla akseleilla olisi käytettävä renkaita, joiden urasyvyys olisi vähintään 3,0 mm. Talvirenkaiden käytön ja urasyvyyden lisäämisen tavoitteena on parantaa liikenneturvallisuutta ja raskaan liikenteen sujuvuutta.