Talvirenkaat ja nastarenkaat autoon

RENGAS365:llä on laaja valikoima talvirenkaita - niin nasta- kuin kitkarenkaita - joiltain markkinoiden johtavilta merkeiltä. Voit tietenkin ottaa meihin yhteyttä, jos kaipaat neuvoja talviajossa juuri sinun autoosi parhaiten sopivan rengastyypin suhteen!

Jos haluat apua talvirenkaidesi asennukseen, on meillä lukuisia  asennuskumppaneita, jotka auttavat mielellään. Valitse kumppani, joka sijaitsee sinua lähimpänä.

Kun tilaat meiltä rengaspaketin (renkaat + vanteet), asennamme ja tasapainotamme halutessasi aina nasta- tai kitkarenkaasi vanteelle ennen lähetystä.

Talvirengasmerkkimme

RENGAS365 myy ainoastaan huolellisesti valittuja talvirenkaita markkinoiden johtavilta merkeiltä. Meillä on suuri valikoima nasta-ja kitkarenkaita. Riippumatta siitä, tarvitsetko nasta- vai kitkarenkaat, löydät meiltä kattavan valikoiman ottaen huomioon autosi, asuinpaikkasi ja ajoreittiesi yleisimmät talviolosuhteet.

Verkkokaupastamme löydät nastarenkaita ja/tai nastattomia kitkarenkaita seuraavilta valmistajilta:

Mitkä valitsen?

Nastallisia tai nastattomia talvirenkaita vaihdettaessa on otettava huomioon monia seikkoja. Valintaan vaikuttavat niin ajotyylisi kuin se, missä päin Suomea asut. Nastarenkaat ovat lumessa ja jäällä ajettaessa ehdottomasti turvallisimmat, kun taas nastattomat talvirenkaat ovat paremmat märällä tai loskakelillä. Maan pohjoisosassa on tavallisinta ajaa nastarenkailla. Mitä etelämmäksi tullaan sitä tavallisemmaksi tulevat kitkarenkaat.

Autossa ei saa olla samanaikaisesti kitka-ja nastarenkaita. Kaikkien renkaiden tulee olla joko nastattomat kitkarenkaat tai nastarenkaat. Valikoimastamme löydät nastarenkaita ja nastattomia kitkarenkaita pohjoismaiseen ilmastoomme. Myymme myös eurooppalaisia kitkarenkaita. Nastarenkaistamme löydät muun muassa moninkertaiset testivoittajat: Nokian Hakkapeliitta 9, Michelin X-Ice North 4 sekä Hankook Winter i*Pike RS.

Milloin talvirenkaat käyttöön?

Uuden 1. kesäkuuta 2020 voimaantulleen tieliikennelain myötä talvirenkaiden käyttöaikaa koskevat säännöt muuttuivat. Talvirenkaita tulee käyttää, jos sää tai keli sitä edellyttää, marras-, joulu-, tammi-, helmi- ja maaliskuun aikana. Keliolosuhteet huomioon ottaen voit laittaa talvirenkaat alle aiemmin tai myöhemmin riippuen siitä, onko tien pinta luminen, jäinen tai sohjoinen.

Rengas365:ltä löydät edullisia talvirenkaita, niin nasta-kuin kitkarenkaista, jotka on sovellettu pohjoismaisille talviteille. Meiltä löydät talvirenkaita kaikissa hintaluokissa ja talvirenkaita, jotka sopivat kaikkiin autoihin.

Lisäksi talvirenkaita on käytettävä vetävillä akseleilla kuorma-autossa, linja-autossa, kokonaismassaltaan yli 3,5 tonnin henkilö-, paketti- tai erikoisautossa, sekä sellaisessa traktorissa, jonka rakenteellinen nopeus on yli 60 kilometriä tunnissa. Näissä ajoneuvoissa vetävillä akseleilla on urasyvyyden oltava vähintään 5 mm, lukuun ottamatta ohjaavia vetäviä akseleita. Muilla akseleilla, sekä mainitulla ajoneuvolla vedettävän perävaunun ja hinattavan laitteen kaikilla akseleilla on tällöin käytettävä renkaita, joiden kulutuspinnan pääurien syvyys on vähintään 3,0 millimetriä.

Mitä talvirenkaat ovat?

Talvirenkaat voivat olla joko nastallisia tai nastattomia (kitkarenkaat). Juuri sinulle parhaiten sopiva rengastyyppi riippuu vallitsevista talviolosuhteista siellä, missä useimmiten autoilet.

Sen lisäksi että talvirenkaidesi urasyvyyden tulee olla vähintään 3 mm, on talvirenkaiden kumiyhdiste sovellettu parhaimmaksi ajo-ominaisuuksien suhteen nastattomissa kitkarenkaissa.

Vaikka kitkarenkailla saa ajaa kesälläkin, ei se ole kuitenkaan suositeltavaa.

Huomioi, että nastarenkaille ja nastattomille talvirenkaille on eri suositukset ja säännöt sen suhteen, minkä nopeusluokkaindeksin rengas tarvitsee. Talvirenkaalle riittää, että rengas on mitoitettu suurimpaan nopeuteen — väh. 160km/h, nopeusluokitus Q.

Ajoneuvoissa ei saa samanaikaisesti käyttää nastallisia ja nastattomia renkaita. Nastojen lukumäärä nastarenkaissa ei saa erota enempää kuin 25 % verrattuna siihen ajoneuvossa olevaan renkaaseen, jossa on eniten nastoja.

Uusien sääntöjen mukaan 2019-06-01 lähtien talvirenkaat on merkittävä 3PMSF-merkinnällä. 2024-11-30 saakka on edelleen sallittua käyttää M + S -merkittyjä renkaita, jotka on erityisesti suunniteltu talvella ajamiseen. Tämä on aiempi talvirenkaan määritelmä.

Nastarenkaat vai nastattomat talvirenkaat(kitkarenkaat)?

Talvirenkaita valittaessa saatavilla on useita vaihtoehtoja. Talvirenkaita on olemassa kolmea eri tyyppiä: nastarenkaat, nastattomat kitkarenkaat pohjoisiin olosuhteisiin ja nastattomat kitkarenkaat keskieuroopalaisiin olosuhteisiin. The Scandinavian Tire & Rim Organization eli STRO on kerännyt seuraavat tiedot:

  • Märällä jäällä nastarenkaat ovat jonkin verran paremmat ominaisuuksiltaan kuin kitkarenkaat pohjoismaisissa olosuhteissa.
  • Karhealla jäällä ja kovalla lumella nastarenkaat ja kitkarenkaat ovat pohjoisissa olosuhteissa ominaisuuksiltaan samankaltaiset.
  • Irtolumella kitkarenkaat ovat jonkin verran paremmat ominaisuuksiltaan kuin nastarenkaat.
Alusta Nastarenkaat Nastattomat Talvirenkaat
Pohjoismaisiin olosuhteisiin Euroopan olosuhteisiin
Märkä jää ***** **** **
Karhea jää ***** ***** ***
Kova lumi **** **** ***
Pehmeä lumi **** ***** ***
Märkä asvaltti *** ** *****
Kuiva asvaltti **** *** *****
Tasapaino *** ** *****
Mukavuus **** ***** ****
Tiemelu *** ***** *****