Talvirenkaat ja nastarenkaat autoosi

RENGAS365:llä on suuri valikoima talvirenkaita, niin nasta- kuin kitkarenkaita, muutamissa markkinoiden johtavissa merkeissä. Voit tottkai ottaa meihin yhteyttä, jos haluat neuvoja rengastyypistä joka sopii parhaiten talviajossa juuri sinun autossasi!

Jos haluat apua talvirenkaittesi asennukseen, meillä on lukuisia asennuskumppaneita, jotka auttavat mielellään. Valitse kumppani, joka on lähimpänä sinua.
Kun tilaat meiltä pyöräpaketin (renkaat + vanteet), asennamme ja tasapainotamme  halutessasi aina nasta- tai kitkarenkaasi vanteelle ennen lähetystä. 

Talvirengasmerkkimme

RENGAS365 myy ainoastaan huolellisesti valittuja talvirenkaita markkinoiden johtavilta merkeiltä. Meillä on suuri valikoima nasta-ja kitkarenkaita. Riippumatta siitä, tarvitsetko nasta- vai kitkarenkaat, löydät meiltä kattavan valikoiman ottaen huomioon autosi, asuinpaikkasi ja ajoreittiesi yleisimmät talviolosuhteet.
Verkkokaupastamme löydät nastarenkaita ja/tai nastattomia talvirenkaita seuraavilta valmistajilta:

Mitä valitsen?

On aika paljon ajateltavaa kun on aika vaihtaa nasta- tai nastattomat renkaasi. Ajotyylisi ja missä päin Suomea asut, vaikuttavat valintaasi. Nastarenkaat ovat lumessa ja jäällä ajaessa  ehdottomasti turvallisimmat, kun taas nastattomat talvirenkaat ovat paremmat märällä tai loskakelillä. Maan pohjoisosassa on tavallisinta ajaa nastarenkailla. Mitä etelämmäksi tullaan sitä tavallisemmaksi tulevat kitkarenkaat. 
Autossa ei saa olla samanaikaisesti kitka-ja nastarenkaita. Kaikkien renkaiden tulee olla joko nastattomat kitkarenkaat tai nastarenkaat. Valikoimastamme löydät nastarenkaita ja nastattomia kitkarenkaita pohjoismaiseen ilmastoomme.  Myymme myös eurooppalaisia kitkarenkaita. Nastarenkaistamme löydät muun muassa moninkertaiset testivoittajat Nokian Hakkapeliitta 9, Michelin X-Ice North 3 sekä Hankook Winter i*Pike RS.

Milloin talvirenkaat käyttöön? 

Suomessa talvirengaspakko on 1.12 - 28.2 välisenä aikana. Nastarenkaita saat  kuitenkin käyttää 1.11 - 31.3 aikana.  Keliolosuhteet huomioon ottaen voit laittaa talvirenkaat alle aiemmin tai myöhemmin, riippuen  jos tien pinta on luminen, jäinen tai sohjoinen. Talvirenkaiden kulutuspinnan urasyvyyden tuleee olla lain mukaan vähintään 3,0mm. 

Rengas365:ltä löydät edullisia renkaita talvikäyttöön, niin nasta-kuin kitkarenkaitakin. Suosittelemme vaihtamaan talvirenkaat urasyvyyden ollessa 5,0 mm ajoturvallisuuden takia.   

Raskaan liikenteen talvirengasvaatimukset tulevat voimaan 2.1.2017. Jatkossa kuorma-autossa, linja-autossa ja kokonaismassaltaan yli 3,5 tonnin henkilöautossa sekä sellaisessa traktorissa, jonka rakenteellinen nopeus on yli 60 kilometriä tunnissa, on joulu-helmikuun aikana käytettävä ajoneuvon vetävillä akseleilla talvirenkaita, joiden kulutuspinnan urasyvyys olisi vähintään 5,0 mm. Ajoneuvon ja perävaunun kaikilla muilla akseleilla olisi käytettävä renkaita, joiden urasyvyys olisi vähintään 3,0 mm. Talvirenkaiden käytön ja urasyvyyden lisäämisen tavoitteena on parantaa liikenneturvallisuutta ja raskaan liikenteen sujuvuutta.

Mitä talvirenkaat ovat?

Talvirenkaat voivat olla joko nastallisia tai nastattomia (kitkarenkaat). Juuri sinulle parhaiten sopiva rengastyyppi riippuu niistä talviolosuhteista siellä missä useimmiten autoilet. 
Paitsi että talvirenkaiden kuvion syvyyden on oltava vähintään 3 mm, on nastattomien talvirenkaiden kumiseos sovellettu parhaimmaksi ajo-ominaisuuksiltaan talvikeleille.
Vaikka kitkarenkailla saa aja kesälläkin, ei se ole suositeltavaa. 

Huomioi että nastarenkaille ja nastattomille talvirenkaille on eri suositus ja sääntö minkä nopeusluokkaindeksin rengas tarvitsee. Talvirenkaalle riittää että rengas on mitoitettu suurimpaan nopeuteen väh. 160km/h, nopeusluokitus Q. 
Ajoneuvoissa ei saa samanaikaisesti käyttää nastallisia ja nastattomia renkaita. Nastojen lukumäärä nastarenkaissa ei saa erota enempää kuin 25% verrattuna siihen ajoneuvossa olevaan renkaaseen jossa eniten nastoja. 
RENGAS 365 myy ainoastaan STRO (Scandinavian Tire and Rim Organization) listan suosittelemia talvirenkaita. 

Nastarenkaat vai nastattomat talvirenkaat(kitkarenkaat)?

Talvirenkaita on kolmea eri tyyppiä:
• Nastarenkaat
• Kitkarenkaat pohjoismaisiin olosuhteisiin
• Kitkarenkaat Keski-Euroopan olosuhteisiin
STRO, The Scandinavian Tire & Rim Organization  on hankkinut seuraavaa tietoa:

  • Märällä jäällä ovat nastarenkaat jonkinverran paremmat ominaisuuksiltaan kuin kitkarenkaat pohjoismaisiin olosuhteisiin.
  • Karhealla jäällä ja kovalla lumella ovat nastarenkaat ja kitkarenkaat pohjoisiin olosuhteisiin ominaisuuksiltaan samankaltaiset.
  • Irtolumella ovat kitkarenkaat jonkinverran paremmat ominaisuuksiltaan kuin nastarenkaat.
Alusta Nastarenkaat Nastattomat Talvirenkaat
Pohjoismaisiin olosuhteisiin Euroopan olosuhteisiin
Märkä jää ***** **** **
Karhea jää ***** ***** ***
Kova lumi **** **** ***
Pehmeä lumi **** ***** ***
Märkä asvaltti *** ** *****
Kuiva asvaltti **** *** *****
Tasapaino *** ** *****
Mukavuus **** ***** ****
Tiemelu *** ***** *****