Talvirenkaat ja nastarenkaat autoosi

RENGAS365:llä on laaja valikoima talvirenkaita, niin nasta- kuin kitkarenkaita, muutamissa markkinoiden johtavissa merkeissä. Voit tottakai ottaa meihin yhteyttä, jos haluat neuvoja rengastyypistä joka sopii parhaiten talviajossa juuri sinun autossasi!

Jos haluat apua talvirenkaittesi asennukseen, meillä on lukuisia asennuskumppaneita, jotka auttavat mielellään. Valitse kumppani, joka on lähimpänä sinua.
Kun tilaat meiltä pyöräpaketin (renkaat + vanteet), asennamme ja tasapainoitamme  halutessasi aina nasta- tai kitkarenkaasi vanteelle ennen lähetystä. 

Talvirengasmerkkimme

RENGAS365 myy ainoastaan huolellisesti valittuja talvirenkaita markkinoiden johtavilta merkeiltä. Meillä on suuri valikoima nasta-ja kitkarenkaita. Riippumatta siitä, tarvitsetko nasta- vai kitkarenkaat, löydät meiltä kattavan valikoiman ottaen huomioon autosi, asuinpaikkasi ja ajoreittiesi yleisimmät talviolosuhteet.
Verkkokaupastamme löydät nastarenkaita ja/tai nastattomia kitkarenkaita seuraavilta valmistajilta:

Mitä valitsen?

On aika paljon ajateltavaa kun on aika vaihtaa nasta- tai nastattomat talvirenkaasi. Ajotyylisi ja missä päin Suomea asut, vaikuttavat valintaasi. Nastarenkaat ovat lumessa ja jäällä ajaessa ehdottomasti turvallisimmat, kun taas nastattomat talvirenkaat ovat paremmat märällä tai loskakelillä. Maan pohjoisosassa on tavallisinta ajaa nastarenkailla. Mitä etelämmäksi tullaan sitä tavallisemmaksi tulevat kitkarenkaat. 
Autossa ei saa olla samanaikaisesti kitka-ja nastarenkaat. Kaikkien renkaiden tulee olla joko nastattomat kitkarenkaat tai nastarenkaat. Valikoimastamme löydät nastarenkaita ja nastattomia kitkarenkaita pohjoismaiseen ilmastoomme.  Myymme myös eurooppalaisia kitkarenkaita. Nastarenkaistamme löydät muun muassa moninkertaiset testivoittajat Nokian Hakkapeliitta 9, Michelin X-Ice North 4 sekä Hankook Winter i*Pike RS.

Milloin talvirenkaat käyttöön? 

Uuden 1. kesäkuuta 2020 voimaantulleen tieliikennelain myötä talvirenkaiden käyttöaikaa koskevat säännöt muuttuivat. Talvirenkaita tulee käyttää, jos sää tai keli sitä edellyttää, marras-, joulu-, tammi-, helmi- ja maaliskuun aikana. Keliolosuhteet huomioon ottaen voit laittaa talvirenkaat alle aiemmin tai myöhemmin, riippuen jos tien pinta on luminen, jäinen tai sohjoinen. 

Rengas365:ltä löydät edullisia talvirenkaita, niin nasta-kuin kitkarenkaissa jotka sovellettu meidän pohjoismaisille talviteille.  Meiltä löydät talvirenkaita kaikissa hintaluokissa ja talvirenkaita jotka käyvät kaikkiin autoihin. 

Lisäksi talvirenkaita on käytettävä vetävillä akseleilla kuorma-autossa, linja-autossa, kokonaismassaltaan yli 3,5 tonnin henkilö-, paketti-, tai erikoisautossa, sekä sellaisessa traktorissa, jonka rakenteellinen nopeus on yli 60 kilometriä tunnissa. Näissä ajoneuvoissa vetävillä akseleilla on urasyvyyden oltava vähintään 5mm, lukuun ottamatta ohjaavia vetäviä akseleita. Muilla akseleilla, sekä mainitulla ajoneuvolla vedettävän perävaunun ja hinattavan laitteen kaikilla akseleilla on tällöin käytettävä renkaita, joiden kulutuspinnan pääurien syvyys on vähintään 3,0 millimetriä. 

Mitä talvirenkaat ovat?

Talvirenkaat voivat olla joko nastallisia tai nastattomia (kitkarenkaat). Juuri sinulle parhaiten sopiva rengastyyppi riippuu niistä talviolosuhteista siellä missä useimmiten autoilet. 
Sen lisäksi että talvirenkaittesi urasyvyys on vähintään 3 mm, on talvirenkaiden kumiyhdiste sovellettu parhaimmaksi ajo-ominaisuuksien suhteen nastattomissa kitkarenkaissa.
Vaikka kitkarenkailla saa ajaa kesälläkin, ei se ole kuitenkaan suositeltavaa. 

Huomioi että nastarenkaille ja nastattomille talvirenkaille on eri suositus ja sääntö minkä nopeusluokkaindeksin rengas tarvitsee. Talvirenkaalle riittää että rengas on mitoitettu suurimpaan nopeuteen väh. 160km/h, nopeusluokitus Q. 
Ajoneuvoissa ei saa samanaikaisesti käyttää nastallisia ja nastattomia renkaita. Nastojen lukumäärä nastarenkaissa ei saa erota enempää kuin 25% verrattuna siihen ajoneuvossa olevaan renkaaseen jossa eniten nastoja. 
Uusien sääntöjen mukaan vuodesta 2019-06-01 lähtien talvirenkaat on merkittävä 3PMSF-merkinnällä. Vuoteen 2024-11-30 saakka on edelleen sallittua käyttää M + S-merkittyjä renkaita jotka ovat erityisesti suunniteltu talvella ajamiseen, tämä on aiempi talvirenkaan määritelmä. 

Nastarenkaat vai nastattomat talvirenkaat(kitkarenkaat)?

Talvirenkaita valittaessa on niihin useita vaihtoehtoja. On olemassa kolmea eri tyyppiä talvirenkaita: nastarenkaat, nastattomat kitkarenkaat pohjoisiin olosuhteisiin ja nastattomat kitkarenkaat keskieuroopalaisiin olosuhteisiin. Skandinavian Renkaiden ja Vanteiden Organisaatio STRO on hankkinut seuraavaa tietoa:

  • Märällä jäällä ovat nastarenkaat jonkinverran paremmat ominaisuuksiltaan kuin kitkarenkaat pohjoismaisissa olosuhteissa.
  • Karhealla jäällä ja kovalla lumella ovat nastarenkaat ja kitkarenkaat pohjoisissa olosuhteissa ominaisuuksiltaan samankaltaiset.
  • Irtolumella ovat kitkarenkaat jonkinverran paremmat ominaisuuksiltaan kuin nastarenkaat.
Alusta Nastarenkaat Nastattomat Talvirenkaat
Pohjoismaisiin olosuhteisiin Euroopan olosuhteisiin
Märkä jää ***** **** **
Karhea jää ***** ***** ***
Kova lumi **** **** ***
Pehmeä lumi **** ***** ***
Märkä asvaltti *** ** *****
Kuiva asvaltti **** *** *****
Tasapaino *** ** *****
Mukavuus **** ***** ****
Tiemelu *** ***** *****