Ympärivuotiset renkaat

Ympärivuotiset renkaat

Ympärivuotiset renkaat taikka "joka sään" renkaat kutsutaan niitä renkaita joiden tulisi toimia käytössä ympäri vuoden. Käytännössä ei ole olemassa  ainuttakaan tällaista rengasta joka toimisi yhtä hyvin talvella kuin kesälläkin pohjoismaisessa ilmastossamme.  Siksi emme voi hyvällä omallatunnolla luokitella mitään rengasta ympärivuotiseksi renkaaksi.  Kilpailijamme, joilla tämä luokitus, ilmoittavat talvirenkaat ilman nastoja ympärivuotisiksi. Valitettavasti nämä eivät ole aina hyväksyttyjä talvirenkaiksi Suomessa. Kitkarenkaat,joissa riittävät talviominaisuudet hyväksyttäviksi talvikäyttöön, eivät ole yhtä turvalliset käytössä kesäteillä niiden kumikoostumuksen ja rengaskuvioinnin takia. 

VTI ( Valtion tie- ja kuljetusliikenteen tutkimuslaitos Ruotsissa) julkaisi vuonna 2015 raportin vertailuun talvi- ja kesärenkaisiin kesätiellä. "Kaiken kaikkiaan tutkijat havaitsevat merkittävän eron testattujen talvi-ja kesärenkaiden pidossa kun kyseessä on jarrutus-ja ohjattavuustehokkuus. On vaikeaa arvioida tämän eron merkitystä liikenneturvallisuudessa. Kuitenkin teoreettiset riskianalyysit ovat osoittaneet suuremman vaaran talvirenkaissa onnettomuuksissa joissa jarrutusteho ollut tärkeä.  Tutkimukset kuolemaan johtaneissa onnettomuuksissa osoittavat myös nastattomien talvirenkaiden olleen yliedustettuina onnettomuustilastoissa. Tämän vuoksi neuvo kuluttajalle: käytä aina kesärenkaita kesällä". 

Hyvät edulliset ympärivuotiset renkaat
Kuten ylhäällä selvitettynä ,ei ole olemassa renkaita jotka hyvät koko vuoden olosuhteissamme ,ja jos niitä olisi ollut eivät ne olisi edulliset. Siksi suosittelemme autoon kesärenkaat kesäisin ja talvirenkaat talvisin.